Home Nieuwsberichten Vanuit het bestuur

Vanuit het bestuur

april 2020:
Sinds het vorige bericht, van januari, is er heel wat gebeurd in de wereld. Door het corona-virus is alles veranderd.
Helaas hebben we ons passieconcert moeten afzeggen. Ook het optreden in Zwartsluis op 1e Paasdag kon geen doorgang vinden.
Zelfs de repetities zijn stopgezet, we missen elkaar.

We leven in een onwerkelijke, onzekere, spannende tijd. We blijven op afstand, werken veel vanuit huis, de economie is onzeker, en onze gezondheid loopt gevaar.
Er is verdriet, we hebben zorgen vooral voor de kwetsbare en  oudere mensen om ons heen. En  we weten niet hoelang dit gaat duren.

Lieve mensen, blijf je zorgen, verdriet, onzekerheden, vragen, je gezin, je familie, je vrienden, in de grote handen van de Hemelse Vader leggen.
De handen van God  zijn de beste en mooiste plek. Blijf zingen van Zijn grote naam, Zijn almacht, Zijn liefde, Zijn kracht, Zijn heerlijkheid. Prijs Zijn naam!

Want ..
Als God de mond van de leeuw kan sluiten voor Daniël.
Een pad in de rode zee kan maken voor Mozes.
De zon stil kan zetten voor Jozua.
De gevangenismuren kan openbreken voor Paulus.
Een baby in de armen van Sarah kan leggen.
En Lazarus kan op laten staan uit dood.
Dan kan Hij zeker voor jou zorgen.
Niets wat je vandaag meemaakt, is te groot voor Hem.

We kijken uit naar het moment dat we weer samen kunnen zingen.
Hopelijk lukt dat nog vóór de zomervakantie en kunnen we ons optreden bij de Open Deur dienst in Doornspijk door laten gaan.


januari 2020:
We kunnen terugkijken op een goed jaar, met als afsluiting onze jaarlijkse Kerstsamenkomst in het Oranjepark op Kerstavond. Fijn dat er ondanks het regenachtige weer zoveel mensen zijn komen luisteren en zingen om samen de geboorte van onze Heer en Heiland, Jezus Christus te gedenken. De collecte had een mooie opbrengst waarvan inmiddels een bedrag is overgemaakt aan Het Venster.

De  tijd gaat snel, nog maar net in het nieuwe jaar denken we alweer aan Goede vrijdag en aan Pasen. Hoe Jezus voor onze zonden is gekruisigd, gestorven aan het kruis, maar ook dat Hij de dood heeft overwonnen door na drie dagen op te staan uit de dood. Geweldig wat Hij voor ons heeft gedaan. Momenteel zijn we bezig met besprekingen voor de uitvoering van een passieconcert “Naar  het kruis” zoals in 2019 voor het eerst gegeven. Daarnaast zijn we ook bezig met de voorbereidingen van liederen die we tijdens kerkdiensten zullen laten horen, omdat we onze medewerking aan deze diensten mogen verlenen.

We zijn op zoek naar nieuwe leden die ons koor willen versterken, een ieder is van harte welkom om een keer te komen kijken, luisteren en mee te zingen. Wij repeteren op woensdagavond in een van de zalen in de Driestwegkerk te Nunspeet van 20.00 tot 22.00 uur.

Op onze website kun je verdere informatie vinden hoe je aan te melden voor ons koor of voor meer informatie m.b.t. de komende en afgeronde activiteiten/evenementen.
Heb je belangstelling in onze medewerking tijdens een kerkdienst of een andere activiteit/evenement en ben je hiervoor op zoek naar meer informatie? Ga dan naar het tabblad: boekingen voor het vrijblijvende contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact op.

oktober 2019:
Onze 1e repetitie is alweer een poosje geleden, we zijn we begonnen met lekker zingen en gezellig bijpraten onder genot van een hapje en een drankje. We stonden stil bij de Bijbeltekst Jesaja 60:1 ‘Sta op en schitter’. Jesaja kreeg de opdracht om het volk Israël te vertellen dat er een nieuwe Koning zou komen en dat het volk in het licht van deze nieuwe Koning mocht gaan opstaan en mocht gaan schitteren. Met deze boodschap willen we als gospelkoor Genesis ook verder gaan. Uit onszelf kunnen wij dit niet, maar als wij in het licht van Jezus Christus gaan staan, kunnen wij dit wel: ‘Sta op en schitter’. Sta op en zing over het licht van onze Koning Jezus Christus.

Nu zijn we alweer een aantal weken druk bezig met het instuderen van nieuwe Kerstliederen. Op 24 december a.s organiseren we weer onze jaarlijkse Kerstsamenkomst. We hopen u / jou te ontmoeten en samen te zingen en te luisteren in het Oranjepark om 19.00 uur in Nunspeet.

Als je ook van zingen houdt? Kom dan gerust een sfeertje proeven op één van onze repetitie-avonden. Wij repeteren op woensdagavond om 20.00 uur in de Driestwegkerk in Nunspeet. Wees welkom!

juni 2019:
Het is alweer juni en het einde van ons seizoen komt al snel dichterbij;
Op 3 juli a.s. sluiten we af met een leuke avond georganiseerd door het AAC.

Daarna breekt voor ons allemaal even een periode van (een beetje) rust aan, waarin we misschien wel op vakantie gaan…

Voor Pasen hebben we na een lange periode van studeren een drietal prachtige optredens kunnen doen samen met het koor His Voice. De optredens waren in Nunspeet, Alblasserdam en in Ridderkerk. Het publiek, maar ook wij als koorleden, hebben het als heel waardevol ervaren. Luisteren naar of te zingen over de kruisiging en de opstanding van onze Heiland in vrijheid, wat bijzonder!

Een aantal weken geleden hebben we ook een prachtige zangavond gehad aan de Piersonstraat bij Philadelphia. Wat hebben de bewoners samen met ons genoten! Het ging eigenlijk veel te snel voorbij.

Na de zomervakantie zijn onze wekelijkse repetities weer op woensdagavond vanaf 20.00 uur in de Driestwegkerk.
Woensdagavond 4 september is weer onze eerste repetitieavond, waarbij we uiteraard gaan zingen en afsluiten met een gezellig drankje terwijl we lekker kunnen bijkletsen met elkaar.

Iedereen een hele fijne vakantie toegewenst!

januari 2019:
Allereerst voor een ieder Heil en Zegen voor het jaar 2019.
Als koor kunnen we terugkijken op een fijn jaar met als afsluiting de 30ste Kerstsamenkomst in het Oranjepark op Kerstavond. Bijzonder om al zoveel jaar met zoveel mensen samen te komen om de geboorte van onze Heer en Heiland, Jezus Christus, te gedenken.

Vorig jaar is Genesis gestart met de voorbereidingen voor een Paasproject. Dit Paasproject is een samenvoeging van 2 Amerikaanse projecten (‘The Power of the Cross’ en ‘In my place’), waarbij het publiek wordt meegenomen naar de voet van het kruis van Jezus. Het project is op een passende wijze vertaald en wordt in het Nederlands gezongen gezamenlijk door de gospelkoren Genesis en His Voice, samengevoegd een koor van ruim 100 personen.

Op verschillende wijzen wordt er naar het lijdensverhaal gekeken, deels vanuit omstanders die erbij waren zoals Petrus, maar ook vanuit het Goddelijk perspectief. We worden uitgenodigd om in de ogen te kijken van Jezus, te ontdekken dat op Golgotha genade en recht elkaar ontmoeten en te ervaren dat Gods onmetelijke liefde voor iedereen geldt. Door de prachtige muziek en indrukwekkende teksten komt het Paasverhaal tot leven en mag de wereld zien wat het lijden, sterven en de opstanding van Jezus betekent tot de dag van vandaag.

De uitvoeringen zullen plaatsvinden op zondag 24 maart a.s. om 19.00 uur in de Driestwegkerk Nunspeet, op 7 april a.s. in Alblasserdam en
13 april a.s. in Ridderkerk.

Houd jij van zingen? Kom dan eens vrijblijvend een avond met ons meezingen. Wij repeteren iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Driestwegkerk. Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan bovengenoemd Paasproject. Kom dan snel naar onze repetitieavonden.

Hopelijk zien we je!

december 2018:
Het is alweer december en wij zijn als koor druk bezig om onze kerstnummers in te studeren. Fijn om hier weer mee bezig te zijn met elkaar; de geboorte van onze Here Jezus. Op 24 december a.s. organiseren we weer onze Kerstsamenkomst in het Oranjepark, met dit jaar als thema: Ik wens jou…..het Kind! Ook dit jaar is er weer een levende kerststal. We hopen je daar te zien om 19.00 uur, je bent van harte welkom, zodat we er samen een mooie samenkomst van kunnen maken.

Daarnaast zijn we ook begonnen met het repeteren van de nieuwe liederen voor ons paasproject aankomend jaar, meer informatie hierover volgt in januari.

Houd je van zingen?  Kom dan eens vrijblijvend een avond met ons meezingen.
Wij repeteren iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Driestwegkerk.
Hopelijk zien we je!

We wensen je alvast hele fijne en vooral Gezegende feestdagen toe.

juni 2018:
Inmiddels de maand juni weer aangebroken en naderen we het eind van ons seizoen! Onze laatste repetitie is woensdagavond 27 juni a.s. Op 4 juli a.s. sluiten we ons seizoen af met een gezellige avond georganiseerd door het AAC. Na deze avond hebben we een aantal weken geen repetities en kunnen we genieten van de vakantie en rust.

We kijken als koor terug op een goed seizoen met waardevolle optredens.

Het volgende seizoen hebben we in de planning om samen met gospelkoor His Voice, rond Pasen 3 speciale uitvoeringen te gaan doen waarvan er ook één in Nunspeet.

Na de vakantie hopen we elkaar weer te ontmoeten op woensdag 29 augustus a.s. dit keer met een ‘Potluck’. Gezellig bijpraten over o.a. de vakantiebelevenissen en gelijktijdig lekker de gerechten die door de koorleden zelf zijn bereid nuttigen in een zaal van de kerk.

Op woensdag 5 september beginnen we weer met de repetities om 20.00 uur in een van de zalen in de Driestwegkerk .

We wensen iedereen een fijne vakantie!