Home Nieuwsberichten Vanuit het bestuur

Vanuit het bestuur

mei 2022:
Eindelijk was het zover, 19 januari 2022; we mochten weer gaan repeteren!
Met frisse moed en heel veel zin zijn we begonnen. Het was geweldig om elkaar te zien en weer samen te mogen zingen. Onze dirigent had direct een mooie uitdaging voor ons: 10 april 2022 het Paasproject gaan zingen samen met het koor His Voice in Alblasserdam. Een heerlijke uitdaging om weer ergens gericht voor te kunnen repeteren.

Op 7 februari 2022 mochten we ons 40-jarig jubileum vieren en werd bij ieder persoonlijk een mooie herinnering aan ons jubileum gebracht; een kaarsenstandaard met inscriptie. Tijdens onze repetitie op 9 februari 2022 hadden we in de pauze “jubileum taart” bij de koffie. Ondertussen hebben we wekenlang heel hard gerepeteerd en op zondag 10 April zijn we afgereisd naar Alblasserdam.

Op 10 april 2022 werden we hartelijk welkom geheten door het koor His Voice. Ze hadden gezorgd voor allerlei lekkers bij de koffie. Na een goede generale repetitie, stroomde de kerk snel vol en hebben we samen een geweldig optreden mogen geven. De emotie was in de zaal en bij de leden van de koren goed te voelen en te zien. Wat een Zegen dat we na 2 jaar het Paasevangelie weer uit konden dragen door te zingen met elkaar. Na het optreden hebben we gezamenlijk als koren genoten van heerlijke broodjes en soep die waren gemaakt door His Voice. Wat een prachtige dag!

Op zaterdag 23 april 2022 hadden we ons jubileumuitje; happen & trappen. Met eigen fiets of op gehuurde tandems gingen we met elkaar op pad. Via een prachtige route van ruim 50 km hebben we genoten van het mooie weer, natuur, gezelligheid en allerlei culinaire stops. Wat een geweldige dag was het! Met dank aan de jubileumcommissie.

Op naar de volgende repetitie, wekelijks op woensdagavond, heerlijk! Hopelijk ook snel weer op naar een volgend optreden…..

januari 2022:
Een nieuw jaar is weer aangebroken, het jaar 2022. Voor ieder een mooi, muzikaal, maar vooral gezond jaar gewenst. Ook dit jaar beginnen we weer zonder onze wekelijkse repetities.

Even een terugblik:
Het jaar 2021 was een jaar met weinig repetities en hebben we elkaar weinig gezien. Als bestuur hebben we wekelijks contact gehouden met onze leden per e-mail.
Het seizoen hebben we afgesloten met een fietstocht en een bijeenkomst in de buitenlucht met een hapje en drankje! Het was fijn om elkaar toen even te zien en spreken.
Na de zomervakantie (in september) konden we gelukkig weer starten met de repetities, wel met de nodige maatregelen, maar we konden weer zingen ter ere van Hem.
We begonnen met veel plezier onze liederen te oefenen voor de 2 optredens die gepland stonden rondom de Kerst. Helaas zoals ieder bekend kwamen er weer strengere maatregelen en moesten wij opnieuw stoppen met de repetities. Ook het korenfestival in Hulshorst ging niet door en weer geen optreden op kerstavond in het Oranjepark.

En dan nu het nieuwe jaar, wat gaat dat ons brengen? We bestaan 7 februari a.s. 40 jaar en hopen dit te kunnen vieren met elkaar. De jubileumcommissie is al bij elkaar geweest en er zijn leuke ideeën om hier een feestelijke invulling aan te geven. Zodra het weer mag en kan gaat de commissie verder met de voorbereidingen.

We hopen en bidden dat we weer gauw samen kunnen zijn en zullen zingen tot eer van Hem!

mei 2021:
Wij zijn bijna aan het eind van een bijzonder koor-seizoen. We mochten in september eerst nog voorzichtig, met anderhalve meter afstand, in de kerkzaal repeteren. Dit was behoorlijk wennen, want iedereen miste een zang-maatje naast zich. Maar iets, was beter dan niets….
Want al gauw, was daar de 2e corona-golf en alles lag weer Lock down. Dat betekende geen koor-repetitieavonden, geen optredens, en geen kerstsamenkomst. We hebben als bestuur geprobeerd, om de contacten vast te houden. Elke week een koormail, met een opening, lief en leed en met de pen……… van een koorlid. Een bingoavond met verschillende lekkernijen en leuke prijsjes (georganiseerd door Bea en Arja, de bingogetallen verpakt in een gezellig koor verhaal). Af en toe een kleine attentie bijvoorbeeld met Pasen en Pinksteren.

Met kerst hebben we de ‘Geef het Licht door ‘ actie gehouden. Lichtjes werden op Kerstavond aangestoken, om verbinding te maken. Deze lichtjes stonden symbool van het grote Licht, Jezus Christus. Voor deze actie heeft onze dirigent Jaco Mulder een prachtig lied geschreven: ‘Laat het Licht van Jezus zien’. Dit mooie kerstlied mochten we thuis instuderen en opnemen. Ook het gospelkoor His Voice uit Alblasserdam en musicalgroep Adonaï hadden dit lied ingestudeerd en opgenomen. Samen werd het een prachtige opname, waar we trots op kunnen zijn. Het is terug te luisteren via YouTube.

En nu is het intussen al mei 2021, en hebben we de 3e coronagolf bijna achter ons. Langzaam komen er versoepelingen, en wordt het ‘normale’ leven stapje voor stapje opgepakt. De hoop en het verlangen groeit, dat wij als Genesis, weer in september kunnen starten met de koor repetitie-avonden. Hoe en in welke vorm? Dat is nu nog niet bekend.

Dus wachten we als bestuur rustig af, maar zodra we meer informatie hebben, wordt dit gelijk gedeeld met de koorleden.

januari 2021:
Het jaar 2020 was een totaal ander jaar voor ons dan verwacht, maar voor wie niet?
Even een korte terugblik:
Vanaf maart 2020 konden we als Genesis al niet meer samen zijn voor onze repetities. Dit was een gemis, we misten elkaar en het zingen. Af en toe hadden we gelukkig contact via Zoom en via de mail. Wat waren we ontzettend blij toen we in september weer met de repetities mochten starten, voorzichtig en in een andere vorm vanwege de nodige coronamaatregelen, maar we konden weer zingen met elkaar. Helaas was dit van zeer korte duur en moesten we al snel stoppen met onze repetities. Onze jaarlijkse kerstsamenkomst in het Oranjepark kon geen doorgaan vinden en we gingen op zoek naar een soort alternatief. Hiervoor in de plaats organiseerde de kerstcommissie een mooie kerstactie: “Geef Licht “. Elkaar het licht doorgeven door middel van het aansteken van een kaarsje in je tuin, voor de mensen om je heen. Veel mensen hebben hier aan mee gedaan. Daarnaast hebben we als koor een nieuw kerstlied ingezongen, de meeste vanuit huis en een enkeling in de studio bij Jaco in Emmeloord. Jaco heeft dit bewerkt en het is een prachtig lied geworden. Zo toch “samen“ kunnen zingen van het Licht van Jezus en dit via Facebook kunnen delen met veel mensen voelde dankbaar, waardevol en verbonden met elkaar.

Nu is het jaar 2021 begonnen en kunnen we nog steeds niet als koor bij elkaar komen. Het is voor iedereen nog onduidelijk hoe het verder zal gaan met het virus, inmiddels zijn de inentingen begonnen en hopen we dat dit gaat helpen om het virus te bestrijden. Hoe het verder gaat lopen het komende jaar is nog onduidelijk en niet te voorspellen. Laten we hopen en vooral met elkaar bidden dat we dit jaar weer samen kunnen zijn en zullen zingen tot eer van Hem, onze God en Vader!

 

november 2020:
Ons optreden in Doornspijk kon helaas niet doorgaan, we hebben nog een paar repetitie-avonden mogen hebben met elkaar in de maand september, maar helaas moesten we ook deze opnieuw stoppen begin oktober. Voorlopig verwachten we geen repetities te hebben.

Zaterdag 14 november, dan komt sinterklaas aan in ‘Zwalk’. Niemand weet waar het op de kaart ligt? Want dit jaar komt de Sint aan in het geheim, niemand mag weten waar en niemand mag erbij zijn. Sinterklaasjournaal geeft er een leuke draai aan, zodat het voor kinderen toch een feestje wordt, maar gezellig met de hele familie bij elkaar zit er niet in. Niet zoals we gewend zijn.

Nog ruim 6 weken, en dan is het Kerst, maar kijk om je heen en het lijkt al bijna zover. De kerstbomen schieten als paddenstoelen uit de grond, want we zitten thuis en proberen het thuis al gezellig te maken. Kerst zal niet zo zijn als we gewend zijn, geen grote families bij elkaar, rond een heerlijke kerstdiner of heerlijk buiten de deur een restaurant bezoeken.

Ook dit jaar geen kerstsamenkomst in het Oranjepark. Geen gesjouw en gepoets ‘s middags, geen kar vol met apparatuur gestopt, geen gezellige lichtjes op het pad, geen nieuwe en oude bekende kerstliederen die de buitenlucht vullen. En ook geen gemopper, dat het geluid toch nog beter kan. De uitspraak van vorig jaar : Kerst begint pas met Genesis in het Oranjepark! Klopt dit jaar niet meer.

Maar Kerst gaat wel door ………………….
Misschien wel meer, zoals Kerst moet zijn ……………….. eenvoudig.
Was het niet zo?
Eeuwen geleden in een stal, zonder kerstdiner, zonder kerstboom met lichtjes, zonder verwarming, zonder grote menigte.
Jezus Christus is daar geboren.

En ook dit jaar mogen we de geboorte van Jezus vieren. Hij is nog steeds het Licht in de wereld. Toen werd er gezongen door de engelen : Ere zij God in de Hoge, vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. Wij mogen nog steeds dat voorbeeld volgen, dus zing!

Nog ruim 6 weken, het lijkt al Advent, met de kerstbomen die al op getuigt worden. Laten we deze tijd, vol verwachting zijn, naar het Kerstfeest, anders dan anders, maar zeker niet minder waardevol. Laten we Zijn Licht dat verwacht wordt, uitstralen, elk op zijn eigen wijze.

Doe mee, met onze Kerst-actie : Geef Licht!

‘GEEF LICHT’

Op kerstavond 24 december a.s. willen we u oproepen tot: ‘GEEF LICHT’. We vragen u om dit kaarsje om 18.00 uur aan te steken en buiten in uw voortuin of op uw stoep zichtbaar neer te zetten. U kunt het kaarsje in een glazen potje zetten of in een windlicht, gebruik uw eigen creativiteit. U mag uiteraard ook meerdere kaarsjes aansteken.

Op kerstavond zingen we als Interkerkelijk Gospelkoor Genesis altijd in het Oranjepark. We vieren dan de geboorte van Jezus Christus, ons Licht in deze wereld. Vanwege Corona kan dit nu natuurlijk niet doorgaan, terwijl we juist nu allemaal (Christelijk of niet) behoefte hebben aan licht. Licht van Jezus Christus, maar zeker ook licht van elkaar. Weten dat we aan elkaar denken, dat we er voor elkaar willen zijn en dat we elkaar het licht gunnen. U kunt hier uw eigen invulling aan geven.

Plaats dit kaarsje in uw tuin en zorg dat het brand van in 18.00 tot 20.00 uur, zodat u licht geeft aan de mensen om u heen. We willen u daarnaast ook vragen; geef mensen om u heen een kaarsje en roep ze op om hetzelfde te doen. Geef licht en geef het door! We hopen op een prachtige lichtgevende kerstavond. Samen met elkaar! Maakt u ook een wandeling rond deze tijd in uw eigen wijk?

Initiatiefnemer: Interkerkelijk Gospelkoor Genesis en hopelijk u!

 

april 2020:
Sinds het vorige bericht, van januari, is er heel wat gebeurd in de wereld. Door het corona-virus is alles veranderd.
Helaas hebben we ons passieconcert moeten afzeggen. Ook het optreden in Zwartsluis op 1e Paasdag kon geen doorgang vinden.
Zelfs de repetities zijn stopgezet, we missen elkaar.

We leven in een onwerkelijke, onzekere, spannende tijd. We blijven op afstand, werken veel vanuit huis, de economie is onzeker, en onze gezondheid loopt gevaar.
Er is verdriet, we hebben zorgen vooral voor de kwetsbare en  oudere mensen om ons heen. En  we weten niet hoelang dit gaat duren.

Lieve mensen, blijf je zorgen, verdriet, onzekerheden, vragen, je gezin, je familie, je vrienden, in de grote handen van de Hemelse Vader leggen.
De handen van God  zijn de beste en mooiste plek. Blijf zingen van Zijn grote naam, Zijn almacht, Zijn liefde, Zijn kracht, Zijn heerlijkheid. Prijs Zijn naam!

Want ..
Als God de mond van de leeuw kan sluiten voor Daniël.
Een pad in de rode zee kan maken voor Mozes.
De zon stil kan zetten voor Jozua.
De gevangenismuren kan openbreken voor Paulus.
Een baby in de armen van Sarah kan leggen.
En Lazarus kan op laten staan uit dood.
Dan kan Hij zeker voor jou zorgen.
Niets wat je vandaag meemaakt, is te groot voor Hem.

We kijken uit naar het moment dat we weer samen kunnen zingen.
Hopelijk lukt dat nog vóór de zomervakantie en kunnen we ons optreden bij de Open Deur dienst in Doornspijk door laten gaan.


januari 2020:
We kunnen terugkijken op een goed jaar, met als afsluiting onze jaarlijkse Kerstsamenkomst in het Oranjepark op Kerstavond. Fijn dat er ondanks het regenachtige weer zoveel mensen zijn komen luisteren en zingen om samen de geboorte van onze Heer en Heiland, Jezus Christus te gedenken. De collecte had een mooie opbrengst waarvan inmiddels een bedrag is overgemaakt aan Het Venster.

De  tijd gaat snel, nog maar net in het nieuwe jaar denken we alweer aan Goede vrijdag en aan Pasen. Hoe Jezus voor onze zonden is gekruisigd, gestorven aan het kruis, maar ook dat Hij de dood heeft overwonnen door na drie dagen op te staan uit de dood. Geweldig wat Hij voor ons heeft gedaan. Momenteel zijn we bezig met besprekingen voor de uitvoering van een passieconcert “Naar  het kruis” zoals in 2019 voor het eerst gegeven. Daarnaast zijn we ook bezig met de voorbereidingen van liederen die we tijdens kerkdiensten zullen laten horen, omdat we onze medewerking aan deze diensten mogen verlenen.

We zijn op zoek naar nieuwe leden die ons koor willen versterken, een ieder is van harte welkom om een keer te komen kijken, luisteren en mee te zingen. Wij repeteren op woensdagavond in een van de zalen in de Driestwegkerk te Nunspeet van 20.00 tot 22.00 uur.

Op onze website kun je verdere informatie vinden hoe je aan te melden voor ons koor of voor meer informatie m.b.t. de komende en afgeronde activiteiten/evenementen.
Heb je belangstelling in onze medewerking tijdens een kerkdienst of een andere activiteit/evenement en ben je hiervoor op zoek naar meer informatie? Ga dan naar het tabblad: boekingen voor het vrijblijvende contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact op.

oktober 2019:
Onze 1e repetitie is alweer een poosje geleden, we zijn we begonnen met lekker zingen en gezellig bijpraten onder genot van een hapje en een drankje. We stonden stil bij de Bijbeltekst Jesaja 60:1 ‘Sta op en schitter’. Jesaja kreeg de opdracht om het volk Israël te vertellen dat er een nieuwe Koning zou komen en dat het volk in het licht van deze nieuwe Koning mocht gaan opstaan en mocht gaan schitteren. Met deze boodschap willen we als gospelkoor Genesis ook verder gaan. Uit onszelf kunnen wij dit niet, maar als wij in het licht van Jezus Christus gaan staan, kunnen wij dit wel: ‘Sta op en schitter’. Sta op en zing over het licht van onze Koning Jezus Christus.

Nu zijn we alweer een aantal weken druk bezig met het instuderen van nieuwe Kerstliederen. Op 24 december a.s organiseren we weer onze jaarlijkse Kerstsamenkomst. We hopen u / jou te ontmoeten en samen te zingen en te luisteren in het Oranjepark om 19.00 uur in Nunspeet.

Als je ook van zingen houdt? Kom dan gerust een sfeertje proeven op één van onze repetitie-avonden. Wij repeteren op woensdagavond om 20.00 uur in de Driestwegkerk in Nunspeet. Wees welkom!

juni 2019:
Het is alweer juni en het einde van ons seizoen komt al snel dichterbij;
Op 3 juli a.s. sluiten we af met een leuke avond georganiseerd door het AAC.

Daarna breekt voor ons allemaal even een periode van (een beetje) rust aan, waarin we misschien wel op vakantie gaan…

Voor Pasen hebben we na een lange periode van studeren een drietal prachtige optredens kunnen doen samen met het koor His Voice. De optredens waren in Nunspeet, Alblasserdam en in Ridderkerk. Het publiek, maar ook wij als koorleden, hebben het als heel waardevol ervaren. Luisteren naar of te zingen over de kruisiging en de opstanding van onze Heiland in vrijheid, wat bijzonder!

Een aantal weken geleden hebben we ook een prachtige zangavond gehad aan de Piersonstraat bij Philadelphia. Wat hebben de bewoners samen met ons genoten! Het ging eigenlijk veel te snel voorbij.

Na de zomervakantie zijn onze wekelijkse repetities weer op woensdagavond vanaf 20.00 uur in de Driestwegkerk.
Woensdagavond 4 september is weer onze eerste repetitieavond, waarbij we uiteraard gaan zingen en afsluiten met een gezellig drankje terwijl we lekker kunnen bijkletsen met elkaar.

Iedereen een hele fijne vakantie toegewenst!

januari 2019:
Allereerst voor een ieder Heil en Zegen voor het jaar 2019.
Als koor kunnen we terugkijken op een fijn jaar met als afsluiting de 30ste Kerstsamenkomst in het Oranjepark op Kerstavond. Bijzonder om al zoveel jaar met zoveel mensen samen te komen om de geboorte van onze Heer en Heiland, Jezus Christus, te gedenken.

Vorig jaar is Genesis gestart met de voorbereidingen voor een Paasproject. Dit Paasproject is een samenvoeging van 2 Amerikaanse projecten (‘The Power of the Cross’ en ‘In my place’), waarbij het publiek wordt meegenomen naar de voet van het kruis van Jezus. Het project is op een passende wijze vertaald en wordt in het Nederlands gezongen gezamenlijk door de gospelkoren Genesis en His Voice, samengevoegd een koor van ruim 100 personen.

Op verschillende wijzen wordt er naar het lijdensverhaal gekeken, deels vanuit omstanders die erbij waren zoals Petrus, maar ook vanuit het Goddelijk perspectief. We worden uitgenodigd om in de ogen te kijken van Jezus, te ontdekken dat op Golgotha genade en recht elkaar ontmoeten en te ervaren dat Gods onmetelijke liefde voor iedereen geldt. Door de prachtige muziek en indrukwekkende teksten komt het Paasverhaal tot leven en mag de wereld zien wat het lijden, sterven en de opstanding van Jezus betekent tot de dag van vandaag.

De uitvoeringen zullen plaatsvinden op zondag 24 maart a.s. om 19.00 uur in de Driestwegkerk Nunspeet, op 7 april a.s. in Alblasserdam en
13 april a.s. in Ridderkerk.

Houd jij van zingen? Kom dan eens vrijblijvend een avond met ons meezingen. Wij repeteren iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Driestwegkerk. Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan bovengenoemd Paasproject. Kom dan snel naar onze repetitieavonden.

Hopelijk zien we je!

december 2018:
Het is alweer december en wij zijn als koor druk bezig om onze kerstnummers in te studeren. Fijn om hier weer mee bezig te zijn met elkaar; de geboorte van onze Here Jezus. Op 24 december a.s. organiseren we weer onze Kerstsamenkomst in het Oranjepark, met dit jaar als thema: Ik wens jou…..het Kind! Ook dit jaar is er weer een levende kerststal. We hopen je daar te zien om 19.00 uur, je bent van harte welkom, zodat we er samen een mooie samenkomst van kunnen maken.

Daarnaast zijn we ook begonnen met het repeteren van de nieuwe liederen voor ons paasproject aankomend jaar, meer informatie hierover volgt in januari.

Houd je van zingen?  Kom dan eens vrijblijvend een avond met ons meezingen.
Wij repeteren iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Driestwegkerk.
Hopelijk zien we je!

We wensen je alvast hele fijne en vooral Gezegende feestdagen toe.

juni 2018:
Inmiddels de maand juni weer aangebroken en naderen we het eind van ons seizoen! Onze laatste repetitie is woensdagavond 27 juni a.s. Op 4 juli a.s. sluiten we ons seizoen af met een gezellige avond georganiseerd door het AAC. Na deze avond hebben we een aantal weken geen repetities en kunnen we genieten van de vakantie en rust.

We kijken als koor terug op een goed seizoen met waardevolle optredens.

Het volgende seizoen hebben we in de planning om samen met gospelkoor His Voice, rond Pasen 3 speciale uitvoeringen te gaan doen waarvan er ook één in Nunspeet.

Na de vakantie hopen we elkaar weer te ontmoeten op woensdag 29 augustus a.s. dit keer met een ‘Potluck’. Gezellig bijpraten over o.a. de vakantiebelevenissen en gelijktijdig lekker de gerechten die door de koorleden zelf zijn bereid nuttigen in een zaal van de kerk.

Op woensdag 5 september beginnen we weer met de repetities om 20.00 uur in een van de zalen in de Driestwegkerk .

We wensen iedereen een fijne vakantie!